top of page
sloephurenutrecht.jpg

Rondvaart Utrecht

Vaarroutes

'Prachtige rondvaart over de Utrechtse grachten van 1,5 uur, 2,5 uur of 3 uur inclusief schipper, jullie kunnen zelf hapjes en drankjes meenemen of wij verzorgen een heerlijk arrangement.

De mooiste manier om kennis te maken met de stad is vanaf het water. Zelfs als je al jaren in Utrecht komt, zal je veel nieuwe impressies op doen en volop genieten van de omgeving. Wij bieden standaard drie prachtige rondvaarten aan, maar uiteraard is het mogelijk om naar delen van de stad of daarbuiten te varen die niet in deze routes zijn opgenomen. We hebben het hier over een prachtige tocht over de Kromme Rijn of richting de Muntkade. Unieke plekken als jullie ervoor kiezen om langer te gaan varen. Dit zijn ons twee favoriete rondvaarten in de stad. 
 
De Oudegracht en Oostelijke Singel – tijdsduur 1,5 uur – populairste tocht
 
Wat is Utrecht mooi! Tijdens dit rondje ontdek je al onze favoriete plekjes in Utrecht. Na de opstap varen we rustig richting de mooiste gracht van Nederland, de Oudegracht. Met de unieke kadewallen, bijzondere grachtenpanden en bruisende terrassen een hele belevenis. Halverwege de Oudegracht varen we onder het stadshuis door om het Utrechtse icoon de Domtoren te aanschouwen vanuit de mooiste hoek met de Vismarkt in de voorgrond. We gaan de drukte achter ons laten voor een prachtig dromerig beeld van de gracht. De bruggen volgen elkaar op met een prachtige doorkijk vanaf het water. Het moment om met z’n allen deze dag vast te leggen met een groepsfoto op het voordek. Na het kiezen van jullie favoriete droomhuis aan Twijnstraat aan de Werf zwaaien we de jaloerse terrasgangers op het Ledig Erf gedag om richting de Tolsteegsingel te varen. Vanaf het water ervaar je hier een prachtige groene oase, waar reigers en meerkoeten leven en de sportieveling aan het joggen is. Enkele hoogtepunten waar we langsvaren zijn het Centraal Museum, ex gevangenis Wolvenplein en sterrenwacht Sonnenborgh. Dit is met stipt de meest geboekte rondvaart in Utrecht en wij snappen waarom!
 
Het Utrechts achtje – tijdsduur 2,5 uur – de binnenstad compleet
 
Het Utrechts achtje geeft jullie een compleet beeld van de Utrechtse binnenstad waarin jullie maar liefst 2x de Oudegracht mogen aanschouwen! Het eerste rondje van dit achtje is het rondje als eerder besproken. Echter keren jullie nu voor een tweede keer de Oudegracht op om ook de heropende Catherijnesingel te ontdekken! Er is in Utrecht jarenlang hard gewerkt om de Catherijnesingel te heropenen en dit is gelukt eind 2020. Dit maakt het mogelijk om onder het nieuwe Hoog Catherijne door te varen en het prestigieuze Karel V vanaf het water te aanschouwen. De tijd op het water vliegt voorbij en deze rondvaart geeft voldoende tijd om alle ervaringen op te doen en daarnaast te genieten van jullie gezelschap. Wat ons betreft de perfecte activiteit om van te genieten met vrienden, familie of het bedrijf
 
 

'I cannot recommend these guys highly enough - the 5 of us had a brilliant 1.5 hour trip around the canals of Utrecht. The boat is really comfortable and spacious, we were provided with bowls and glasses for our nibbles and drinks, and the welcome bubbles were delicious! Bryan was the perfect host - he knew when to tell us interesting facts and when to let us chat on. I only wish we'd booked a longer trip! Thanks guys, you have a great thing going here!'

Hayley Shattock

bottom of page