Inspirerendevergaderlocatie1-3.jpg

Veel gestelde vragen

Wat is jullie vaarroute?


Dit is onze standaar 1,5 uur vaarroute. We starten bij Tivoli Vredenburg - Oudegracht - Singel - Sterrewacht - Wittevrouwensingel - Weerdsingel - Weerdsluis - Tivoli Vredenburg Utrechts achtje 2,5 uur vaarroute. Het is ook mogelijk om de nieuwe route te varen. Het Utrechts achtje geeft jullie een compleet beeld van de Utrechtse binnenstad waarin jullie maar lifest 2 x de oudegracht mogen aanschouwen. Laatste deel van het achtje kom je ook langs de heropende Catherijnesingel.
Waar zijn jullie op en afstapplaatsen?


Onze vaste op en afstapplaats is: Tivoli Vredenburg Bij centraal station, 10 minuten lopen naar de Neude. Andere op en afstapplaatsen zijn mogelijk tegen meerprijs. - Spoorwegmuseum + €50 voorvaarkosten ( op en afstappen ) - Oosterkade + €70 voorvaarkosten ( op en afstappen ) - Karel V + €50 voorvaarkosten ( op en afstappen ) - Paardenveld +€15 ( op en afstappen ) Helaas kunnen wij niemand laten op en afstappen bij de Oudegracht.
Wordt de sloep gevaren door een schipper?


Er is altijd een schipper mee tijdens de vaartocht. De schippers zijn geen gidsen maar weten altijd wat leuke tips en feitjes te vertellen over Utrecht. Bekijk hier meer informatie over het huren van een elektrische boot Incl. schipper.
Wat is de tijdsduur van een vaartocht?


Minimaal 1,5 uur varen. Wil je langer varen dan 1,5 uur? Geef dat aan bij het aanvraagformulier, dan kijken wij of het mogelijk is. Bekijk hier de verschillende vaarroutes.
Hoeveel personen kunnen er aan boord?


Maximaal 12 personen, exclusief schipper. Varen met arrangement en een grote groep? Wij werken samen met een andere boot maatschappij met grote elektrische sloepen, wij verzorgen de catering.
Wat is er aan boord als wij alleen de boot & schipper huren?


Dekens & zwemvesten. Jullie nemen zelf de hapjes & drankjes mee en eventueel glaswerk, bordjes en bestek. Voor €3,50 per persoon kunnen wij dit ook voor jullie organiseren. Willen jullie liever dat wij de catering verzorgen? Bekijk onze arrangementen.
Als het regent gaat de vaartocht dan door?


In Nederland is er altijd kans op regenval, bij lichte regenval zal de tocht gewoon door gaan. Wij overkappen de boot zodat je droog zit, zonder zicht te verliezen. Bekijk Algemene voorwaarden voor het annuleren van een tocht.
Hebben jullie arrangementen glutenvrij | lactosevrij | notenvrij | vegan | vegetarisch?


Wij bieden geen speciale glutenvrij | lactocevrij | notenvrij | vegan | vegetariche arrangementen aan. Maar je kunt altijd aangeven als er iemand een allergie heeft, wij denken graag mee voor een goed alternatief.
Mag de boot versiert worden?


Je kan altijd de boot versieren met slingers en ballonnen. ( geen stickers ) Graag 10 minuten eerder aanwezig zijn, zodat jullie optijd weg kunnen varen.
Zijn de drankjes onbeperkt bij de arrangementen?


Wij rekenen ongeveer 4 drankjes p.p. in 1,5 uur. Uiteraard nemen wij altijd genoeg drankjes mee aan boord. Maar de arrangementen zijn niet onbeperkt.
Is er muziek aan boord?


Helaas verbiedt gemeente Utrecht muziek aan boord.
Corona maatregelen


Bekijk hier uitgebreid alle maatregelen & de zitplaats mogelijkheden.

Kan ik de vaartocht annuleren?


Annuleren meer dan 30 dagen voor aanvang van de tocht: geen annuleringskosten. Annuleren 30 dagen of minder voor aanvang van de tocht: tegoedbon of 25% van de totale kosten. Annuleren 14 dagen of minder voor aanvang van de tocht: tegoedbon of 35% van de totale kosten. Annuleren 7 dagen of minder voor aanvang van de tocht: tegoedbon of 50% van de totale kosten. Annuleren binnen 48 uur of minder voor aanvang van de tocht: tegoedbon of 75% van de totale kosten. Bekijk hier al onze algemene voorwaarden.
Waar kan ik parkeren?


Onze vaste opstapplek is Tivoli Vredenburg. Je kunt in de parkeergarage Paardenveld parkeren of bij Hoog Catharijne. Andere opstap/afstap plaatsen: Spoorwegmuseum + €50 voorvaarkosten ( Parkeren omgeving ) Oosterkade + €70 voorvaarkosten ( Parkeergarage Vaartsche rijn ) Paardelveld + €50 voorvaarkosten ( Parkeergarage Paardenveld )
Hebben jullie een opstapplaats voor mindervaliden?


Er zijn geen speciale opstapplaatsen voor minder validen. Maar bij Tivoli Vredenburg en bij de weerdsluis kunnen jullie fijn opstappen. Uiteraard helpt de schipper altijd met opstappen.