Veel gestelde vragen

Wat is jullie vaarroute?


Dit is onze vaarroute. We starten bij de Weerdsluis - Vredenburgkade - Oudegracht - singels - Wittevrouwensingel - Weerdsingel - Weerdsluis
Waar zijn jullie op en afstapplaatsen?


Onze vaste op en afstapplaats is: Weerdsluis, Bemuurde weerd Oostzijde nr 10. Start van de Oudegracht, goed centraal, 10 minuten lopen naar de Neude. Andere op en afstapplaatsen zijn mogelijk tegen meerprijs. - Spoorwegmuseum + €35 voorvaarkosten - Oosterkade + €50 voorvaarkosten - Karel V + €50 voorvaarkosten - Gaardbrug + €50 voorvaarkosten Helaas kunnen wij niemand laten op en afstappen bij de Oudegracht.
Wordt de sloep gevaren door een schipper?


Er is altijd een schipper mee tijdens de vaartocht. De schippers zijn geen gidsen maar weten altijd wat leuke tips en feitjes te vertellen over Utrecht.
Wat is de tijdsduur van een vaartocht?


Minimaal 1,5 uur varen. Wil je langer varen dan 1,5 uur? Geef dat aan bij het aanvraagformulier, dan kijken wij of het mogelijk is.
Hoeveel personen kunnen er aan boord?


Maximaal 12 personen, exclusief schipper. Varen met arrangement en een grote groep? Wij werken samen met een andere boot maatschappij met grote elektrische sloepen, wij verzorgen de catering.
Wat is er aan boord als wij alleen de boot & schipper huren?


Glaswerk, koelbox, zwemvesten, bakjes voor de hapjes. Jullie nemen zelf de hapjes & drankjes mee en eventueel bordjes en bestek.
Als het regent gaat de vaartocht dan door?


In Nederland is er altijd kans op regenval, bij lichte regenval zal de tocht gewoon door gaan. Wij overkappen de boot zodat je droog zit, zonder zicht te verliezen. Bekijk Algemene voorwaarden voor het annuleren van een tocht.
Hebben jullie arrangementen glutenvrij | lactosevrij | notenvrij | vegan | vegetarisch?


Wij bieden geen speciale glutenvrij | lactocevrij | notenvrij | vegan | vegetariche arrangementen aan. Maar je kunt altijd aangeven als er iemand een allergie heeft, wij denken graag mee voor een goed alternatief.
Mag de boot versiert worden?


Je kan altijd de boot versieren met slingers en ballonnen. ( geen stickers ) Graag 15 minuten eerder aanwezig zijn, zodat jullie optijd kunnen varen.
Zijn de drankjes onbeperkt bij de arrangementen?


Wij rekenen ongeveer 4 drankjes p.p. in 1,5 uur. Uiteraard nemen wij altijd genoeg drankjes mee aan boord. Maar de arrangementen zijn niet onbeperkt.
Is er muziek aan boord?


Helaas verbiedt gemeente Utrecht muziek aan boord.

Kan ik de vaartocht annuleren?


Annuleren meer dan 30 dagen voor aanvang van de tocht: geen annuleringskosten. Annuleren 30 dagen of minder voor aanvang van de tocht: tegoedbon of 25% van de totale kosten. Annuleren 14 dagen of minder voor aanvang van de tocht: tegoedbon of 35% van de totale kosten. Annuleren 7 dagen of minder voor aanvang van de tocht: tegoedbon of 50% van de totale kosten. Annuleren binnen 48 uur of minder voor aanvang van de tocht: tegoedbon of 75% van de totale kosten.
Waar kan ik parkeren?


Onze vaste opstapplek is Weerdluis. Je kunt in de parkeergarage Paardenveld parkeren. Andere opstapplaatsen: Spoorwegmuseum + €35 voorvaarkosten ( parkeren omgeving ) Gaardbrug + €50 voorvaarkosten ( parkeergarage Springweg ) Oosterkade + €50 voorvaarkosten (Parkeergarage Vaartsche rijn )
Hebben jullie een opstapplaats voor mindervaliden?


Bij de weerdsluis is er een fijne opstapplaats voor mindervaliden. Uiteraard helpt de schipper altijd met opstappen.

Bryan & Kim

Biltstraat 21A

3572 AB Utrecht

info@grachtenvaarders.nl

+31621177075

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White TripAdvisor Icon
Grachtenvaarders 2015